Her i det Jydske kommer man ikke udenom snacken Solæg.

Man ser det stå på bardesken på diverse knejper, især i det Sønderjyske.

Der skal serveres øl og snaps til, i rigelige mængder.

Jeg havde dog valgt at servere en Crabbies Ginger Beer, over masser af is.
Snapsen blev en hjemmelavet slåen snaps.”Solæg” – pr. sylteglas

5-10 æg (gerne små/medium)
Skallerne af 2 løg
8 spsk salt
1 l vand

  1. Kog æggene i 20 minutter.
  2. Køl æggene af, knus skallen let og læg dem i glasset
  3. Kog vandet op med salt og skaller, som giver vandet en flot ravgul farve.
  4. Køl saltlagen og hæl den derefter over æggene. Lagen skal dække æggene.
  5. Lad æggene stå i minimum 2-3 dage, før de indtages.

Indtagelse:

  1. Pil et æg, flæk det og fjern forsigtigt blommen.
  2. I hullet putter man sennep, tabasco og lidt eddike.
  3. Læg blommen i det fyldte hul og spis hele ægget i én mundfuld.
  4. ENJOY!

 

 

Advertisements